Tweede dag Sziget écht Nederlands feestje

Auteur: Tom Swinkels | donderdag 10-08-2017

Tweede dag Sziget écht Nederlands feestje

Op de tweede dag van Sziget Festival lijkt het wel alsof we in Biddinghuizen zijn. In de A38 stage staat vandaag Chef'Special en direct erna Kensington op het affiche. Eerder op de middag opende Palmsy al de Europe stage en later stond daar ook Klangstof nog.

Palmsy

De stage openen op Sziget is (net als op veel festivals) al niet makkelijk. Maar de heren van Palmsy hadden ook nog te maken met een hittegolf. Zowel het podium als het veld ervoor lag vol in de zon. Toch waren er nog best veel Szitizens die een dansje waagde. De rest (en dat waren er veel) lagen lekker op een afstandje te kijken in de schaduw van het veld.

Klangstof

Een groot deel van zijn jeugd bracht Koen van de Wardt in Noorwegen door en dat hoor je aan zijn muziek af. Er waaien kille Noorse luchten door de composities, die verder gekenmerkt worden door rust en ruimte. Je ziet de bossen en fjorden bijna voor je als je geniet van zijn band Klangstof. En laat nu juist die vibe goed passen bij de sfeer waarin veel Szitizens zich deze middag bevinden. Met een temperatuur van boven de 37 graden is het lekker toefen bij de Europe stage. 

Chef'Special

Wederom opent een Nederlandse band vandaag een stage op Sziget, dit keer probeert Chef'Special de harten van alle Szitizens te veroveren. Chef'Special staat in de A38 stage, een grote tent net achter de Mainstage van Sziget. 18.000 voornamelijk Nederlandse bezoekers kwamen op de band af. De Szitizens moesten er wel wat voor over hebben, de temperatuur liep in de tent op tot ver over de 40 graden. Toch liet de band zich niet uit het veld slaan, volgens de vele fans was het een van hun beste optredens ooit. Het publiek leek het er mee eens en ging helemaal uit z'n dak bij alle hits die voorbij kwamen.

Kensington

Nadat Chef'Special de A38 stage al had opgewarmd, mocht Kensington aantreden. Opnieuw leek Sziget wel volledig uit Nederlanders te bestaan. Alle nummers werden luidkeels meegezongen en waar je ook om je heen keek, zag je Nederlandse vlaggen en meisjes gillen. De band maakte de belofte waar en speelde de hele tent plat.