David Guetta krijgt eerste 538Dance Smash award

Auteur: Tim Hanssen | vrijdag 20-10-2017

In de studio van het 538DJ Hotel verasste 538-dj Dennis Ruyer David Guetta met de allereerste 538Dance Smash Award. David Guetta scoorde in totaal al 28 keer de Dance Smash op 538. De 538Dance Smash Award wordt vanaf dit jaar uitgereikt aan een Dance Smash-artiest die in één jaar veel Dance Smashes scoorde, is opgevallen door een bijzondere Dance Smash of records heeft verbroken.

Elke avond staat er een top dj in de 538 Showcase. De club van het 538DJ Hotel wordt gevuld met de echte fans uitverkoren uit de luisteraars van Radio 538. Voorafgaand aan de Showcase kwam Guetta nog even langs in de pop-up studio waar Ruyer hem dus met de award verraste. 

Dat Guetta blij was met de award bleek wel uit zijn reactie: 'Dennis Ruyer vertelde net in de uitzending dat 28 van mijn tracks 'Dance Smash' zijn geweest. Dat is echt een hele eer. Bedankt 538!' riep hij naar de fans toen hij de club binnenkwam. De jury schreef in haar juryrapport “David Guetta weet in de continu veranderende dancewereld sterk aan de top te blijven. Zijn eerste Dance Smash op 538 was ‘Love Don’t Let Me Go’ in 2002 en dat was nog maar het begin. Guetta heeft het record van de meeste noteringen ooit, maar liefst 28 keer scoorde hij met één van zijn hits de Dance Smash."

Nieuwe locatie The Student Hotel

Het 538dj Hotel is dit jaar voor het eerste in het Amsterdamse Student Hotel. Iedereen die het leuk vindt eens van dichtbij een radio-uitzending te bekijken kan in de lobby van het hotel terecht. De 538dj's maken daar elke dag van 06.00 tot 24.00 uur live radio in een soort pop-up studio.

Morgen komt er weer een top dj naar het hotel, Hardwell zal vrijdagavond de showcase geven voor de 538 luisteraars.